Δημιουργήστε Αντιγράφα Ασφαλείας

pctech-post-dimiourgiste-antigrafa-asfaleias-image-1

Είναι πολύ σημάντικό να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας backup αρκετά τακτικά ώστε να διασφαλίσουμε τα πολύτιμα δεδομένα μας σε οποιαδήποτε τυχόν περίπτωση χαλάσει ο δίσκος μας η ο υπολογιστής μας.  Το χειρότερο σενάριο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χαλάσει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή η του λάπτοπ μας και να χαθούν όλα τα πολύτιμα αρχεία μας , οι φωτογραφίες μας η εγγραφα της δουλειάς μας . Φυσικά και το έχουμε σκεφτεί όλοι μας όμως τις περισσότερες φορές λεμέ “ενταξει άυριο θα το κάνω”. Πρσωπικά εγω το έχω πάθει 2 -3 φορές και χάθηκαν αρχειά τεραστιας συναισθηματικής κυρίως αξίας οπως παλιές φωτογραφίες , βίντεο παιδικών χρόνων κλπ. Είναι πολλές οι αιτίες που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια ξαφνική πτώση τάσης του ρευματος, μια υπερφόρτωση του τροφοδοτικού , μια αστοχία υλικού είναι ικανη να  καταστρέψει το δίσκο μας και να χαθούν για πάντα πρωσωπικά σημαντικά αρχεία η αρχεία της δουλειάς μας.

Ποιοί είναι οι κατάληλοι τρόποι όμως για να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας; Οι ποιό συνηθισμένοι και εύκολοι τρποποι για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι η αντιγραφή δίσκου και η αποθήκευση στο Cloud δηλαδή στο Google Drive το iCloud, το Dropbox η το oneDrive. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ποιο εξιδεικευμένες λύσεις αλλα θα αναφερθούμε σε αυτές σε κάποιο άλλο άρθρο.

Refurbished Συσκευές-Τι πρέπει να Ξέρουμε.

PCtech-Blog-refurbished-siskeves-ti-prepei-na-xeroume-otan-agorazoume

Χρήσιμες Συμβουλές ‘Οταν αγοράζετε Refurbished συσκευές δηλαδή φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, σταθερούς υπολογιστές , οθόνες , τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά είδη, μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ορισμένα βασικά πράγματα ώστε να μην πέσετε σε “παγίδες”. Ένα προϊόν με ανοιγμένη συσκευάσία είναι αυτό που αγοράστηκε και ανοίχτηκε, αλλά επιστράφηκε πριν χρησιμοποιηθεί. Ίσως ο […]